Nebunia si ilegalitatea: petrecerile clandestine din anii 90 pe care nu le cunosti

Petrecerile clandestine nu sunt o tema care ne este straina astazi. Desi poate unii oameni nu stiu asta, viata de noapte nu s-a oprit in lume. Nici macar cu toate restrictiile care au fost impuse pentru a preveni contagierea din cauza pandemiei de coronavirus.

Stim ca acest lucru nu este neaparat un lucru bun, deoarece acest tip de eveniment provoaca consecinte importante asupra sanatatii publice care pot afecta tertii. Totusi, cand vine vorba de lumea petrecerilor si a lipsei de control, se pare ca nu exista nicio reglementare, boala, moment istoric sau guvern care sa poata opri nevoia de a trai impreuna si de a se conecta cu oamenii in medii cu putine reguli. Atat de mult, incat in ​​timpul pandemiei a fost creata o aplicatie care facea reclama la petreceri clandestine, care in mod firesc trebuiau eliminate de Apple.

Si asta nu este ceva nou. Petrecerile underground au o istorie lunga in lume. Un exemplu este ceea ce s-a intamplat in anii 1990 in Regatul Unit.

Petrecere in Brighton, Anglia

In anii 1990 , un grup de nomazi numit Spiral Tribe a decis sa organizeze o serie de petreceri clandestine cu un sistem de sunet pe care l-au dus peste tot. Acest lucru in Regatul Unit , ca urmare a guvernului a vrut sa legifereze impotriva partidelor care a durat cateva zile. Cele cunoscute sub numele de rave.

Intrucat politica era atat de conservatoare in acei ani, sfarsitul ei era iminent deoarece multi tineri nu voiau sa traiasca in continuare asa. Acest lucru a determinat sa aiba loc mai multe proteste impotriva politiei si a guvernului (cum ar fi ceea ce se intampla in prezent in Mexic si in multe alte tari din lume). Dar, pe langa luptele si protestele politice, tinerii au gasit in partidele clandestine si o oportunitate de a se elibera de impozitiile si valorile cu care nu se mai intelegeau.

Printre reformele legale care i-au suparat pe tineri la acea vreme a fost incercarea guvernului de a interzice toate evenimentele fara licenta . Adica rave-urile si petrecerile underground ar trebui sa se opreasca. Avand in vedere acest lucru, multi oameni au decis sa faca in continuare propuneri alternative care sa scape de aceste impuneri. Bineinteles, au reunit multi oameni care impartaseau un interes pentru contestarea stereotipurilor si care impartaseau o respingere a autoritatii si a legilor. Chiar si grupurile anarhiste au facut parte din aceasta miscare.

Asa-numitul Trib Spiral a fost dedicat organizarii acestor petreceri clandestine in diferite parti ale lumii. De exemplu, in locuri care sunt inca renumite astazi pentru organizarea de petreceri legendare , precum Berlin si Paris. Practic, au trait in miscare, dupa cum sugereaza si numele lor, fara sa se opreasca. Principalul sau interes a fost sa aduca cultura de partid si toate implicatiile ei la un nivel de viata in intreaga lume. Din acest motiv, au vazut aproape ca pe o religie organizarea de petreceri in fiecare weekend. Suna foarte tentant, desi cu siguranta dupa un timp poate deveni obositor. Nu degeaba majoritatea membrilor sai erau tineri din familii liberale.

Petrecere subterana la Berlin

Pe de alta parte, ceva interesant pe care il aminteste fotograful Seana Gavin, care a facut parte din Spiral Tribe timp de 10 ani, este ca petrecerile underground din anii 1990 aveau o relatie complet diferita cu imaginea si cu limitele imaginarii a ceea ce ar crede oamenii. dintre noi. Ea subliniaza ca, odata cu cresterea selfie-urilor si importanta pe care oamenii o acorda aratarii mereu bine in fotografii, chiar si la limita comportamentului narcisist, pot exista acte mai putin libere si spontane, asa cum erau la acea vreme. Nu degeaba unele cluburi din locuri precum Berlin interzic acum fotografia in interiorul locatiei. La sfarsitul zilei, este vorba despre respectarea libertatii modului in care fiecare persoana doreste sa se bucure de timpul liber.

Nu rata
Pe acelasi subiect