Ce sunt aparatele auditive si pentru ce sunt?

Un aparat auditiv este un dispozitiv electronic care ajuta persoanele cu o anumita pierdere a auzului, fiind capabile sa amplifice si sa modifice semnalele sonore pentru a permite o mai buna auz si comunicare.

Utilizarea aparatelor auditive stimuleaza creierul si il face sa-si aminteasca sunete care nu se aud fara utilizarea aparatului auditiv. Este necesar sa subliniem ca aparatele auditive nu se limiteaza la cresterea sunetelor, ci mai degraba se adapteaza nevoilor corective ale fiecarui pacient. Daca aveti nevoie sau cunoasteti pe cineva care are nevoie de acest tip de dispozitiv, puteti gasi o mare varietate de aparate auditive la cel mai bun pret aici .

Aflati despre caracteristicile si pretul principalelor aparate auditive in aceasta comparatie si va recomandam aparatele auditive si centrele auditive.

Cum functioneaza un aparat auditiv?

Acest dispozitiv, la fel ca un aparat auditiv, functioneaza datorita unuia sau doua microfoane, unui procesor si unui difuzor.

Toate aceste elemente care alcatuiesc aparatul auditiv sunt „integrate” in diferite carcase care, in functie de fiecare model sau marca, pot fi cat o nuca de fistic. Mai ales, in formate mai discrete care sunt practic invizibile cu ochiul liber, fiind o optiune aproape invizibila.

Functionarea aparatelor auditive este destul de simpla: microfonul pe care il incorporeaza colecteaza sunetul pentru a fi analizat si apoi este procesat din nou de cipul care este adaptat fiecarui pacient si variaza in functie de pierderea auzului.

De acolo sunt trimise la difuzor, prin care sunetele sunt transmise de la urechea exterioara la urechea interna, fiind apoi transformate in impulsuri electrice care ar fi percepute ca sunete de catre creier.

Prin urmare, un aparat auditiv nu ar fi un amplificator de sunet, ci un mecanism care adapteaza acesta la nevoile fiecarui pacient.

Ar trebui sa folosesc una sau doua aparate auditive?

Acest lucru va depinde de fiecare pacient, deoarece daca ambele urechi au hipoacuzie, cea mai buna optiune este utilizarea a doua aparate auditive, deoarece creierul este conceput pentru auzul binaural: auzul prin ambele urechi. Altfel, adica daca se foloseste doar unul, acesta poate fi fortat excesiv.

De asemenea, pierderea in ambele urechi nu trebuie sa fie „simetrica”. Prin urmare, fiecare ureche trebuie sa aiba un ajutor adaptat.

Tipuri de aparate auditive

Exista diferite tipuri de aparate auditive, in care alegerea uneia sau a celeilalte depinde putin de analizarea diferentelor dintre ele si de detectarea celei care se potriveste cel mai bine stilului tau obisnuit de viata.

Exista  diferite tipuri de aparate auditive , dar cel mai obisnuit este sa le clasificati pe baza a doua criterii de baza: formatul aparatului auditiv si tehnologia circuitului, asa ca trebuie sa tinem cont de acest aspect.

Dupa formatul sau  putem gasi urmatoarele:

Intraauriculares o amedida

Aceste tipuri de aparate auditive stau complet in canalul urechii. Ele sunt de obicei utilizate in pierderile de auz de la usoare la severe.

Prin urmare, dimensiunea dispozitivului depinde putin de pacient.

Retroauriculare (BTE)

Aparatele auditive din spatele urechii sunt plasate in spatele urechii (ureche), conectate la o matrita speciala, care este introdusa in ureche.

Sunt o varianta ceva mai discreta si se gasesc in diverse marimi.

aparate auditive RIE

Au o forma asemanatoare cu aparatele auditive din spatele urechii, dar se deosebesc de acestea intr-un aspect fundamental.In acest tip de aparat auditiv, urechea merge in interiorul urechii (ureche) si foarte aproape de timpan, astfel incat sa poata isi indeplineste functia corect.

Audifonos MIC

Este destul de subtil, deoarece practic nu este apreciat deoarece are o forma foarte asemanatoare cu urechea.

Pe de alta parte, daca le analizam in functie de tehnologia lor, putem gasi urmatoarele aprecieri:

– Analogic

– Digital

Nu rata
Pe acelasi subiect