Ni s-a intamplat tuturor, incepem o noua relatie si indoielile, nesiguranta si propriile drame mentale ne fac sa luam cele mai proaste decizii din lume, care ajung sa strice totul si sa creeze probleme acolo unde nu existau. Comunicarea este cheia in relatii, dar lumea si retelele de socializare ne-au facut sa nu avem incredere in tot si in toata lumea si asta inseamna ca, din cand in cand, putem cadea in obiceiuri proaste care ne fac sa aratam rau si sa-l faca pe celalalt sa vrea sa iasa la alergat. de acolo fara a se intoarce.
Unele greseli sunt evidente (cum ar fi venirea beata acasa in miezul noptii sau uitarea intamplatoare de poseta la prima intalnire), dar sunt altele care distrug relatia fara ca tu sa-ti dai seama ca o fac.
Potrivit psihologilor, obiceiurile tale de a trimite mesaje pot fi foarte distructive pentru o noua relatie si o pot distruge inainte ca aceasta sa inceapa.
Cand tocmai ai intalnit pe cineva, mintea ta este plina de intrebari care te fac sa te simti vulnerabil si oarecum ingrijorat, s-ar putea sa se simta la fel? chimia este reala? te fac fantoma? de ce dureaza atat de mult sa raspunzi? Si asta, invariabil, te face sa ridici telefonul si sa vrei sa o hartuiesti cu mesaje disperate, ceea ce o face sa nu vrea sa raspunda ca esti prins intr-un cerc vicios care te indeparteaza din ce in ce mai mult de acea persoana.
Este usor sa te obsedezi de ce nu raspund sau de ce inseamna raspunsurile si, potrivit Psychology Today , „in aceste situatii, fie ca vrei sau nu, ajungi sa te simti respins. Daca nu cunosti bine persoana in viata reala, este foarte usor sa atribui o intreaga poveste despre motivul pentru care nu ti-a trimis mesajul sau de ce textul sau nu s-a potrivit asteptarilor tale.”
Expertii spun ca problema este ca poti interpreta mesajul doar prin propriile experiente si emotii, asa ca exista sanse mari sa citesti totul pe un ton gresit, iar asta se intampla si cu cealalta persoana, asa ca trebuie sa fii atent cu ce scrii sau nu mai scrie, macar daca vrei ca relatia sa aiba viitor.
Avand in vedere asta, psihologii spun ca exista o lista de lucruri de facut si de ce nu trebuie facute atunci cand trimiteti mesaje text atunci cand incepeti o noua relatie.
Nu exista nicio scuza pentru a nu scrie ceva care arata inteligenta si simt al umorului. iStock.
Ce trebuie sa faci
-
Fii deschis la posibilitatea ca cealalta persoana sa nu fie la fel de expresiva ca tine si ca stilul ei de scris nu va fi acelasi cu al tau. Luati in considerare ca un mesaj nu trebuie sa fie lung pentru a manifesta interes.
-
Presupuneti ca mesajele scurte nu sunt neaparat o reflectare a sentimentelor celeilalte persoane, ci mai degraba o recunoastere ca a primit mesajul dvs.
-
Incercati sa fiti sincer cu dvs. in legatura cu intentia dvs. atunci cand incepeti o conversatie. Stiti ca va puteti face mai vulnerabil la respingere atunci cand aveti asteptari cu privire la calitatea, cantitatea si momentul raspunsului lor.
-
Suna-o, o sa ti se para de moda veche, dar astfel iti este mai usor sa-ti dai seama de intentiile celeilalte persoane sau de interesul pe care il poate avea fata de tine.
Ceea ce nu trebuie sa faci
Nu fi obsedat de timpii de raspuns. „Trimiterea de mesaje text cu cineva la care iti pasa nu il obliga sa raspunda in functie de ceea ce iti doresti. Da, sa-ti trimita mesaje inapoi poate sa nu fie singura lui prioritate la inceputul relatiei. Si, exista multe alte posibilitati pentru un raspuns tarziu” , spun expertii.
Nu scrie prea multe informatii prea devreme. „Doar pentru ca ai aprecia informatiile personale nesolicitate ale celeilalte persoane nu inseamna ca simt la fel. Amintiti-va ca, cu cineva nou, nu le cunoasteti inca limitele, confortul lor in a impartasi ganduri si sentimente, in special prin mesaje, si nu le cunoasteti pe ale lui, asa ca exista multe sanse de neintelegere, confuzie sau de a fi prins in capcana.”
Nu fi prea provocator. „Cand faci saltul catre a spune lucruri sau a partaja fotografii care sunt intime sau provocatoare inainte de a ajunge cu adevarat sa cunosti pe cineva, exista sanse mari sa nu te imbunatatesti, ci mai degraba sa sabotezi posibilitatea de a extinde aceasta relatie de la mesaje text la o conexiune semnificativa. in viata, viata reala, in timp ce te face sa te simti si mai vulnerabil.”
Nu te astepta la ceea ce dai. „Cand te astepti la un mesaj in schimbul tau, s-ar putea sa sabotezi conexiunea punand o povara asupra celeilalte persoane sa raspunda intr-un mod care sa-ti para valoros.”
Nu te gandi la ce e mai rau. „Daca trimiteti un mesaj in care va descrieti interesul de a revedea acea persoana si ea nu raspunde sau raspunsul lor nu se potriveste cu ceea ce ati exprimat, nu luati in cel mai rau caz. Amintiti-va, nu cunoasteti stilul de mesagerie al acestei persoane: s-ar putea sa nu-i placa mesajele text sau sa le foloseasca ca instrument pentru a comunica emotiile.”