Despre strengari pentru strengari

Am descoperit site-ul Strengari cu totul intamplator, via blogul lui Cristian Florea, aka Grimcris. Nu as fi scris acest post daca strengari.ro nu ar fi fost indelung testat de fi-miu de 6 ani, Filip.

Evident ca pe el l-au incantat prima data jocurile (ce sa-i faci, a fost crescut in spiritul StarCraft si WarCraft :D), dar mai apoi, cand timpul alocat jocului pe calculator a expirat, am realizat cu mare placere ca de fapt jocurile sunt doar o mica parte din ce inseamna strengari.ro, descoperind astfel o serie de activitati pe care site-ul le propune pentru copii, inclusiv sau mai ales activitati care NU trebuie sa se desfasoare in fata calculatorui, ceea ce din punctul meu de vedere, ca parinte, este un mare plus.

Astfel, gasesti pe strengari.ro numeroase activitati distractive si educative, precum cele mai simple, gen jocuri educative, desene, labirint, puzzle etc pana la cele mai complexe, precum teste de cultura generala, activitati in aer liber, arta si artizanat, articole, forum (pentru parinti 😉 ) etc.

Un alt avantaj pentru parinti este ca pot seta timpul pe care copilul il petrece jucandu-se 😉

Copiii pot sa isi creeze o pagina proprie, jurnale proprii, sa comunice intre ei, sa interactioneze si sa gaseasca foarte multe lucruri interesante, funny si educative.

Dar cred ca cel mai simplu este sa dau cuvantul celui care cu adevarat a testat (deocamdata partial) strengari.ro, adica fi-miu, Filip:

“Cel mai mult mi-a placut jocul acela cu robotii pentru ca e un joc nou si mie imi plac mai mult jocurile noi. Ah, si ma cheama Filip. Imi place si ca pot sa colorez. Unele imagini nu prea le-am vazut corect si cred ca pe acelea le voi desena, ma voi mai gandi. Ma puteti ajuta si voi daca vreti.

Apropo, am mai jucat si cu un labirint si a fost super, am ghicit din prima. Imi plac mult si jocurile cu labirintul, nu numai cu ghicit. Apropo, sper ca va descurcati si voi sa ghiciti lucruri.

Dar nu asta-i tot. Imi place si faptul ca sunt multe puzzle-uri, doar ca sper ca si voi va descurcati. Nu uitati, nu conteaza daca e mai mare sau mai greu, va veti decsurca. Nu uitati, aveti incredere mereu in voi.“

Cred ca orice as adauga la acestea, ar fi de prisos 🙂

Eventual sa mentionez ca a si facut prima insemnare in jurnal, unde a scris despre cunostintele lui despre natura si a incheiat evident cu:

“Copii, nu uitati ca trebuie sa fiti in armonie cu natura.” (sic!)

Nu rata
Pe acelasi subiect