Riduri? 5 metode sa scapi de ele!

Ridurile sunt o adevarata problema a varstei. In functie de ingrijirea pe care ti-o acorzi, sau de materialul genetic mostenit, ridurile pot aparea inca de la varsta de 25 de ani. Totusi, aparitia ridurilor este un process normal si inevitabil, iar tot ce putem face este sa le tratam cu ajutorul injectiilor cu botox, grasime proprie, colagen sau alte substante.

Sa vedem care sunt cele mai comune 5 metode prin care putem scapa de ridurile aparute de-a lungul timpului.

Botox. Botoxul este in prezent poate cea mai utilizata metoda din lume impotriva ridurilor. Botoxul se injecteaza in piele si are rolul de a intinde muschii, diminuand in acest fel ridurile. Acest tratament este cat se poate de non-invaziv, iar procedura dureaza doar 15 minute, fara a fi nevoie de anestezie sau de timp de recuperare. Din pacate, botoxul nu va intinde pentru totdeauna muschii, iar tratamentul trebuie repetat la 4-6 luni.

Grasime proprie. Transferul de grasime proprie dintr-o alta parte a corpului in riduri se numeste lipofilling. In acest caz, medicul va recolta grasime de la pacient si o va injecta apoi la nivelul ridurilor. Este probabil cea mai sigura procedura deoarece nu exista riscul unei alergii. Procedura dureaza 45 de minute si se face sub anestezie locala. Cu timpul, grasimea injectata este absorbita de catre organism, de aceea este posibil sa fie nevoie de mai multe interventii pana la obtinerea efectului dorit.

Pelling. Acest tratament este ca o exfoliere a fetei in profunzime, in urma caruia se obtine o piele mult mai fina si intinerita. In functie de adancimea ridurior, medicul specialist va indica metoda potrivita: peeling mecanic, chimic sau cu laser. Din pacate, aceasta procedura nu este tocmai sigura si poate lasa cicatrici, in special daca procedura nu este realizata de specialisti. Tine minte ca peeling-urile profesioniste nu se fac in saloane de infrumusetare, ci doar in clinici specializate in medicina estetica.

Substante sintetice. Exista si substante sintetice care pot fi injectate la niveul ridurilor pentru estomparea sau diminuarea ridurilor de expresie. Procedura se realizeaza de obicei sub anestezie locala si nu necesita timp de recuperare. Si aceste substante sunt absorbite de catre organism, asadar procedura va trebui repetata din cand in cand.

Lifting facial. Liftingul facial este recomandat doar in cele mai grave cazuri, in care toata pielea de pe fata si gat este lasata, iar substantele de umplere a ridurilor nu pot face fata. Procedura este invaziva, se face doar sub anestezie generala, pacienta avand nevoie si de cateva zile de spitalizare. Practic, in timpul liftingului facial, medicul plastician va diminua excesul de piele. Recuperarea totala va fi de cateva saptamani, timp in care este posibil sa apara dureri locale. Alegerea unei clinici performante si a unui doctor de renume sunt esentiali pentru ca operatia sa fie un succes.

Nu rata
Pe acelasi subiect