Remedii la domiciliu pentru a reduce crampele

Mentinerea unui bun control al ciclului menstrual nu este o sarcina usoara pentru toate femeile si sunt multe care trebuie sa se confrunte cu modificari frecvente ale menstruatiei, in special cele care au menstruatie neregulata. Acesta este adesea un mare motiv de ingrijorare si este ca o intarziere a menstruatiei este ceva care devine foarte stresant, mai ales cand apare pentru o perioada lunga de timp.

Ca intotdeauna, exista posibilitatea unei sarcini daca esti in stadiul fertil, dar exista si multi alti factori, afectiuni si chiar afectiuni care ar putea sta in spatele absentei menstruatiei. Pe langa explicarea care sunt cauzele posibile ale acestei intarzieri, la ONsalus iti aratam cateva dintre remediile casnice pentru a-ti scadea menstruatiamai efectiv. Folositi-le daca medicul dumneavoastra va autorizeaza dupa ce ati cunoscut cauza exacta a absentei menstruatiei.

De ce nu imi scade menstruatia?

Desi nu este singurul factor originar, sarcina este cea mai frecventa cauza de pierdere a menstruatiei (amenoree) la femeile fertile. Din acest motiv, este foarte important ca, daca ai avut relatii sexuale neprotejate si nu-ti vine menstruatia, sa faci un test de sarcina pentru a lamuri indoielile si a vedea daca acesta este motivul. Nu este recomandabil sa faceti testul inainte de intarzierea de 7 zile, deoarece rezultatul ar putea fi un fals negativ. In cazul in care intarziati mai mult de o saptamana si verificati daca testul de sarcina este negativ, va fi esential sa va consultati cu medicul dumneavoastra pentru a determina cauza exacta a problemei.

Daca sarcina nu este cauza menstruatiei intarziate, aceasta se poate datora mai multor factori, dupa cum se arata mai jos:

  • Erori de calcul: durata ciclului menstrual variaza de la o femeie la alta iar cele care au menstruatii neregulate, pot crede ca menstruatia este intarziata, cand de fapt va veni cateva zile mai tarziu in aceasta luna. Pentru a evita grijile din acest motiv, este convenabil sa stii sa calculezi zilele fertile si sa poti tine evidenta mai precis a perioadelor. Totusi, chiar si femeile cu menstruatii regulate pot intarzia cateva zile fara niciun motiv aparent.
  • Stresul: suferinta de stres emotional sau nervozitate excesiva poate provoca o intarziere a menstruatiei, deoarece hormonii sunt alterati.
  • Ovarele polichistice: tulburare de ovulatie care implica un dezechilibru hormonal care poate determina absenta menstruatiei, menstruatii neregulate si alte simptome, asa cum se explica in articolul Ovarele polichistice: simptome, cauze si tratament.
  • Modificari ale greutatii corporale: cresterea sau pierderea in greutate brusca si brusca poate deregla si ciclul menstrual. La fel, acele femei cu tulburari de alimentatie, precum anorexia sau bulimia, sufera adesea de intarzieri semnificative si chiar de absenta prelungita a menstruatiei.
  • Anumite medicamente: administrarea unor medicamente, precum antipsihoticele, corticosteroizii, antidepresivele, cele folosite in chimioterapie etc., pot altera ciclul menstrual si pot face ca perioada sa ajunga cu intarziere.
  • Intreruperea tratamentului contraceptiv:
  • Premenopauza: atunci cand treci prin acea perioada de tranzitie dintre etapa fertila si menopauza, menstruatia tinde sa fie mai neregulata si mai putin frecventa.
  • Alaptarea: femeile care isi alapteaza copilul au frecvent amenoree, iar dupa nastere ciclul menstrual este neregulat.
  • Probleme cu tiroida sau suferind de boli cronice.
  • Exercitiu excesiv.

Extindeti aceste informatii consultand articolul Cauzele menstruatiei intarziate. Mai jos, va aratam cateva dintre remediile naturiste care va pot ajuta sa va reglati menstruatia si sa favorizati aparitia regulii; cu toate acestea, nu trebuie sa le folositi daca sunteti insarcinata sau banuiti ca intarzierea ar putea fi legata de o problema de sanatate. In aceste cazuri, va fi esential sa va adresati medicului dumneavoastra sau ginecologului.

Bai cu apa calda

Printre cele mai simple si eficiente remedii la domiciliu pentru reducerea menstruatiei se numara aplicarea caldurii in zona abdominala , deoarece in acest fel contribuie la circulatia sangelui si faciliteaza fluxul sanguin. In plus, cu acest tratament naturist, va fi posibila ameliorarea inflamatiei si disconfortului din zilele dinaintea menstruatiei.

Exista mai multe optiuni pe care le poti incerca, de la plasarea de comprese umede sau pungi cu apa fierbinte pe partea inferioara a abdomenului, pana la o baie relaxanta de apa calda timp de aproximativ 15 sau 20 de minute. Acesta din urma va servi si la reducerea tensiunii si a stresului, care sunt adesea responsabile pentru intarzierea menstruatiei.

Infuzii pentru stimularea menstruatiei

Cand menstruatia nu vine, este posibil sa ii favorizezi aparitia prin consumul de infuzii facute cu acele plante medicinale care au efect emenagog , adica stimuleaza fluxul sanguin in zona pelvisului si uterului si ajuta la reglarea ciclurilor menstruale. . Cele care ofera cele mai bune rezultate sunt:

  • Musetel: Este excelent pentru reglarea menstruatiei si reducerea durerilor premenstruale datorita proprietatilor sale sedative, analgezice si antiinflamatorii.
  • Rue: este un emenagog natural puternic, care stimuleaza menstruatia in corpul femeilor. Este, de asemenea, antispastic si sedativ.
  • Mugwort: ajuta la normalizarea ciclurilor menstruale incetul cu incetul si reduce colicile care pot fi experimentate in acele zile ale lunii.
  • Salvia: favorizeaza reglarea sistemului hormonal, deci este o optiune buna in caz de intarziere a menstruatiei.
  • Patrunjel: este eficient in calmarea durerilor menstruale si, in plus, favorizeaza contractiile uterine, stimuland astfel fluxul menstruatiei.

Luati una sau doua cani pe zi din oricare dintre aceste infuzii, asigurandu-va in prealabil ca sunt optime pentru starea dumneavoastra de sanatate.

Ulei de primula

Daca apar modificari in regularitatea menstruatiei, un alt produs natural care poate profita de proprietatile sale este uleiul de primula. Este foarte bogat in acid omega 6 si acid gama-linolenic si, mai ales, acesta din urma este ideal pentru reglarea sistemului hormonal , accelerarea aparitiei menstruatiei si combaterea simptomelor asa-numitului sindrom premenstrual, precum durerile abdominale. umflare si sensibilitate la sani, dureri de cap si stare generala de rau.

Ar trebui sa cumparati capsule de ulei de primula sau perle disponibile la magazinele naturiste sau magazinele specializate in vanzarea de produse naturiste si sa le luati urmand instructiunile de pe prospect. In general, se recomanda sa luati 2 capsule pe zi cu putina apa.

Consumul acestuia este contraindicat in:

  • Sarcina si perioada de alaptare.
  • Persoanele care sufera de epilepsie sau tulburari ale sistemului nervos.
  • Persoanele care au probleme de coagulare a sangelui sau care iau medicamente pentru subtierea sangelui.
  • Persoanele care sufera de boli psihice.
  • Inainte sau dupa o interventie chirurgicala.

Cresteti aportul de vitamina C

S-a subliniat ca cresterea consumului de vitamina C in zilele dinaintea menstruatiei este, de asemenea, o modalitate buna de a o induce in mod natural si de a ajuta la mentinerea mai regulata. Pentru a face acest lucru, puteti include in dieta alimente care au cantitati mari de nutrienti, precum fructe rosii, citrice (lamai, portocale, mandarine si grapefruit), kiwi, papaya, mango, legume cu frunze verzi, ardei rosu, printre altele. .

La aceasta, este important sa adaugati un aport abundent de apa in timpul zilei, luand intre 1,5 si 2 litri pe zi.

Reduce stresul

Asa cum am subliniat mai inainte, in multe cazuri stresul si tensiunile zilnice sunt principalul motiv pentru care menstruatia este intarziata si nu ajunge la momentul asteptarilor. Si este ca fie ca sunt probleme de munca sau personale, traind o experienta traumatizanta, a fi trist, a avea depresie…, pot provoca o alterare a nivelurilor hormonale ale organismului si, in consecinta, sa provoace modificari ale ciclului menstrual provocand-o. sa fie amanata.

Din acest motiv, una dintre principalele recomandari pentru reducerea menstruatiei este reducerea stresului si combaterea nervozitatii. In aceasta poate fi util sa efectuati tehnici de relaxare, sa desfasurati activitati care sunt relaxante pentru dvs., sa practicati exercitii fizice, sa faceti meditatie sau sa faceti masaje terapeutice.

Nu rata
Pe acelasi subiect