Dieta colonului rebel: invata sa traiesti cu aceasta tulburare

Catalogata drept boala tinerilor , sindromul alimentatiei proaste sau boala de stres , adevarul este ca aceasta afectiune organica afecteaza peste 800 de milioane de oameni care cutreiera globul in asteptarea unui miracol medical.

Daca ceva va poate strica saptamana, este sa petreceti intreaga zi cu stomacul umflat , care dureaza mai mult de 48 de ore cu constipatie sau cu crampe de la trezire pana la culcare. Dar Sindromul Colonului Iritabil (IBS) merge mult mai departe decat afectiunile temporare: cei care sufera de aceasta boala sunt supusi unei ingrijiri speciale pe viata.

Ceea ce ar trebui sa stii deja dar trebuie sa repetam ​​Prevenirea este mai buna decat „iritarea”.Colonul tau va tipa cand are lipsa de nutrienti, bacterii intestinale putrede si functionarea proasta a stomacului.Rezultatul neplacut: excretia de scaune foarte mirositoare (pentru ca acestea sunt blocate multe ore), flatulenta in exces si reflux gastric.Daca nu arata bine pe hartie, imaginati-va in interiorul corpului.

Mama si tata aveau dreptate: „Fiica, mananca bine”. Cand obiceiurile tale alimentare sunt deprogramate, sarace in vitamine esentiale si daca adaugi si o dieta stricta de fiecare data cand ti se intampla, cu siguranta ca la un moment dat intestinele te vor incarca. Dieta noastra saraca face corpul sa se prabuseasca si se manifesta cu boli precum colonul iritabil, care nu dureaza atat de mult ca o gripa.

Aceeasi poveste ca intotdeauna este adevarata, astfel incat sa evitati sa va alaturati listei „iritatilor” de ACUM:

•     Dar fibra?: Permite buna functionare a tractului intestinal, adica faciliteaza evacuarea a ceea ce organismul nu are nevoie. Mareste volumul fecalelor si absoarbe apa, ceea ce face mai usor de eliminat. Repetam ​​lista pe care o stii deja, avand incredere ca de data aceasta vei fi atent la ceea ce iti cere organismul. Fibrele se gasesc in grau, seminte incoltite, seminte de in, cereale, ulei de masline virgin, salata romana, castraveti, ridichi, sfecla rosie si napi, printre multe altele. Iar daca vrei sa slabesti, ai noroc: alimentele bogate in fibre te fac sa te simti satul mult timp si contin putine calorii.

•    Va rugam sa apa!: o multime de lichide naturale, cum ar fi apa si sucuri de fructe. Ai grija la cele care sunt foarte acide.

•    Fructe proaspete dimineata. Nu te limita, mananca-l pe cel dorit dar fara a-l amesteca.

•     Exercitiu fizic: daca sunteti unul dintre cei care petrec mult timp in fata unui computer, aceasta pozitie nu va face decat sa va incurajeze intestinele sa nu functioneze bine. Plimbati-va putin dimineata, dupa pranz (dupa 15 minute de odihna totala) si noaptea. Daca completati acest lucru cu mai multe exercitii, cu atat mai bine.

    Relaxeaza-te. Ia lucrurile usor. Stresul este una dintre principalele cauze ale IBS. Fa activitati care te relaxeaza, care nu te altereaza pe tine sau intestinul. A face sport, a practica yoga, a evita neplacerile, a avea activitate sexuala, a asculta muzica, a viziona un film… oricine o poate face.

Colonul meu sufera! Acum ce? Sa ai IBS nu este sfarsitul lumii: este sfarsitul obiceiurilor tale proaste. Exista alimente pe care cu siguranta nu le vei putea incerca din nou deoarece colonul tau a creat rezistenta la ceea ce acum il imbolnaveste, dar poti gasi si solutii usoare de a te bucura si de a fi calm in timpul zilei.

Acesta din urma contine grasimi bune, fibre, proteine ​​si uleiuri vegetale. Combinatia acestor doua ingrediente iti va declansa digestia, chiar iti vei putea goli stomacul de 2 ori pe zi. •     Mananca o granadilla pe stomacul gol sau inainte de a merge la culcare.•     Reduceti consumul de produse lactate, grasimi saturate, carne, alimente picante si cafea. •     Luati un supliment de enzime digestive, cel putin inainte de mese grele. O mana mica nu este prea mult si veti vedea rezultatele imediat. •     Ceai de urzica de doua ori pe zi. Au putere laxativa naturala.•    Adaugati o lingurita de ulei de masline in feluri de mancare. Efectele sale antiinflamatorii sunt ideale.     Maseaza-ti stomacul in sensul acelor de ceasornic cu putin ulei de corp (uleiul de migdale functioneaza excelent). Deci promovati activitatea intestinelor. •    Mai mult iaurt decat lapte, plus branza. Le sugeram pe cele tartinabile si cu continut scazut de grasimi.     Fructe in toate prezentarile: Cele preferate sunt piersicul, marul, paraul, pruna, capsuna si pepenele. Ce zici de o dulceata de piersici la micul dejun, insotita de fursecuri? •     O infuzie de musetel si lamaie la mijlocul dupa-amiezii si noaptea tarziu.     Nu manca cand esti suparat, trist sau suparat.     De la birou sau de acasa si fara sa te ridici de pe scaun, ia 5 minute pentru a face miscari circulare cu trunchiul: din spate in fata, de la stanga la dreapta si invers.•     Conteaza si ficatul. Strugurii negri, murele, capsunile, afinele si zmeura ajuta la stimularea fluxului de energie prin ficat.

Nu rata
Pe acelasi subiect