Nu mai am incredere in partenerul meu: ce fac?

Increderea este unul dintre cele mai importante ingrediente intr-o poveste de dragoste. Exista diferite situatii in care o persoana poate simti ca nu are incredere in partenerul sau, in acest articol pe care il publicam in Psihologie-Online analizam trei exemple care pot servi drept referinta.

Nu mai am incredere in partenerul meu: ce fac? ” Daca te simti identificat cu aceasta intrebare, incearca sa identifici care este cauza a ceea ce ti se intampla si adopta o noua atitudine fata de evenimentele externe. Nu actionati indiferent sperand ca acest fapt va fi rezolvat fara a face nimic. Trebuie sa te implici pentru a redirectiona aceasta situatie.

Nu am incredere in partenerul meu din cauza trecutului sau

Cand intalnesti o persoana, trecutul ei face parte din biografia sa. La fel ca si tine, si partenerul tau a avut o istorie personala anterioara. Asa cum nu ti-ai dori ca partenerul tau sa judece evenimentele care fac parte din viata ta, este important sa impiedici trecutul partenerului tau sa devina un obstacol in calea fericirii in prezent.

Asta nu inseamna ca trecutul unei persoane nu poate fi semnificativ in raport cu lipsa de incredere. De exemplu, daca o persoana are neincredere in partenerul sau pentru ca stie de episoade anterioare in care a fost infidel in diferite relatii, atunci neincrederea nu este conditionata doar de acest punct, ci de credinta ca nu s-a schimbat. Adica crede ca poate repeta comportamente din trecut in prezent.

Daca nu ai incredere in partenerul tau din cauza trecutului sau, incearca sa analizezi obiectiv ce motive ai pentru a simti ca capitolul de ieri te afecteaza direct. De exemplu, aceasta realitate te poate afecta daca simti ca partenerul tau este in continuare aceeasi persoana ca atunci, adica daca crezi ca nu a evoluat din acel moment.

Ce poti face daca nu ai incredere in partenerul tau din cauza trecutului sau?

  • Identifica care este acel ingredient al trecutului tau care te face sa suferi in mod special. Care este frica ta?
  • Vorbeste cu partenerul tau . Dialogul in jurul acestui subiect poate fi terapeutic deoarece va poate oferi punctul sau de vedere si vi se poate arata in toata esenta sa. De exemplu, se poate intampla ca prin cuvintele lor sa realizezi ca nu ai de ce sa nu te increzi.
  • Aveti recunostinta fata de trecut. De fapt, datorita drumului pe care a parcurs partenerul tau, a ajuns pana aici. Si in situatia actuala face parte din viata ta.

Nu am incredere in partenerul meu si nu imi da motive

Daca nu ai incredere in partenerul tau, in ciuda faptului ca in mod obiectiv nu iti ofera motive convingatoare pentru a face acest lucru, atunci poate fi pozitiv sa ceri ajutor psihologic pentru a depasi aceasta nesiguranta emotionala in cuplu intr-un proces terapeutic care iti permite sa obtii. sa te cunosti mai bine si sa te aprofundezi in lumea ta interioara.

Daca nu ai incredere in partenerul tau, dar el nu iti da motive, este important sa fii macar constient de asta. Adica nu-l poti trage la raspundere pentru ceea ce ti se intampla. Daca la nivel rational esti constient ca chiar daca nu ai incredere in partenerul tau, nu iti da motive sa te indoiesti de el, incearca sa iti repete acest mesaj mai des. De asemenea, impartasiti-l cu persoane in care aveti incredere si care va cunosc povestea. Incercati sa va concentrati asupra povestii asa cum este.

Concentreaza-te pe prezentul tau. Poate ca frica ta este conditionata de vertijul incertitudinii viitorului. Cu toate acestea, nimeni nu poate sti exact ce se va intampla peste cinci ani. Asa ca fixeaza-ti mintea si inima pe acum.

Nu am incredere in partenerul meu pentru ca m-a mintit

  • Minciunile produc efect in contextul relatiei, genereaza o memorie emotionala. Intr-o situatie de acest tip, poate fi indicat sa faceti terapie de cuplu daca amandoi sunteti de acord sa va asumati acest angajament de a relua dialogul si de a face fiecare parte din partea voastra pentru a recastiga increderea .
  • O persoana nu este redusa la o actiune anume. Ce alte virtuti, valori si gesturi admiri la partenerul tau? Poti desfasura exercitiul de a pune pe cantar tot binele pe care il observi in ​​persoana ta impotriva acelei minciuni specifice.
  • Este adevarat ca nu toate minciunile au aceeasi dimensiune sau produc aceleasi efecte. Din acest motiv, pe baza a ceea ce s-a intamplat, trebuie sa faci exercitiul sincer de a reflecta asupra dorintei tale de a ierta (daca partenerul tau isi arata regretul pentru ceea ce s-a intamplat) sau de a rupe relatia atunci cand realizezi ca, in mod obiectiv, nu faci. simti-te pregatit sa-ti recapete increderea dupa ceea ce s-a intamplat.
  • De asemenea, poti acorda partenerului tau ceva timp, deoarece, in acest fel, vei putea evalua daca teama ta de a fi mintit din nou este reala sau, dimpotriva, este doar o forma de zgomot mental care nu te lasa sa te bucuri. .

Cum ii spun partenerului meu ca nu am incredere in el?

Cum sa traiesti acest moment din speranta?

  • Gasiti un loc intim si linistit pentru a vorbi. Incercati sa mentineti o conversatie calma.
  • Exprima motivele pentru care nu ai incredere in el, asculta ce are de spus. Incercati sa va extindeti harta mentala, evitati prejudecatile si presupunerile, in acest fel, veti putea evalua mai bine mesajul partenerului.
  • Daca ai luat deja o decizie cu privire la aceasta situatie, atunci infrunta acel moment fara a astepta ca lucrurile sa se schimbe magic.

Acest articol este doar informativ, in Psihologie-Online nu avem puterea de a pune un diagnostic sau de a recomanda un tratament. Va invitam sa mergeti la un psiholog pentru a va trata cazul particular.

Daca vrei sa citesti mai multe articole similare cu Nu mai am incredere in partenerul meu: ce fac? , va recomandam sa intrati in categoria noastra de Terapie de cuplu.

Nu rata
Pe acelasi subiect